Spillere i Paradis tennisklubb forbedrer sine prestasjoner med Trigo

Date: 23/09/2022

Trigo Tech har inngått et samarbeid med Paradis Tennisklubb om å gjennomføre fysisk trening og bygge en god treningskultur. Vi benytter oss av vår erfaring innen flere idretter, blant annet håndball, slik at også tennisspillere i klubben forbedrer sine prestasjoner.

Det er hovedsakelig håndballspillere fra Fana håndball Elite som står for treningen. De har mye erfaring i denne type trening. I tillegg er de godt skolert i prinsippene i Trigometoden.

Trigometoden

Vi bygger en kultur hvor de unge spillerne læres opp til å ta eierskap til sin egen utvikling. Gjennom den fysiske treningen jobbe vi mye med kroppskontroll og motorikk slik at de får bedre og mer hensiktsmessige bevegelser på tennisbanen (Connection). Vi lærer de å være oppmerksom på egne tanker og jobbe med arbeidsoppgaver. I tillegg forteller vi hensikten med de ulike øvelsene, hvordan de ulike aktivitetene påvirker det de gjør på tennisbanen (Cognition). Det øker som oftest motivasjon for å gjennomføre denne treningen. Og så bygger vi fysiske forutsetninger som styrke, bevegelighet og hurtighet (Conditioning).

Forebygge skader og vondter

Selv om vi ikke har et direkte fokus på skadeforbygging regner vi med at det blir en konsekvens av denne treningen. Det er erfaringen vår fra jobben med andre grupper vi har jobbet med. Ofte er det ikke så mye som skal til, men forskjellen på å få gjort selv enkle aktiviteter kan utgjøre stor forskjell.

Trigo blir en naturlig del av treningen

Vi startet med den fysiske treningen i slutten av august og har holdt på noen uker. Det neste steget er å komme i gang med å bruke Trigoappen og portalen overfor spillerne. De vil da få treningsrutiner som de skal registrere på egenhånd og registrere. Da vil trenerne ha god oversikt over aktiviteten de gjør på egen hånd.

Og dersom de blir skadet eller får noen vondter er det lett å gi de et opplegg gjennom Trigoappen.

Etter hvert vil også de voksne spillerne ved Bergen Tennis Arena få tilbud om treningsoppfølging via Trigosystemet. Med litt ekstra aktivitet kan de unngå vondter og få mer glede av tennisspillet.

Les mer om Paradis tennisklubb.

Dersom andre klubber ønsker å se på et samarbeid er det bare å ta kontakt med oss.