Date: 06/01/2023

Programmer som rehabiliter skaden din!

Trigo har nå introdusert en ny funksjon; Programmer! Med våre steg-for-steg programmer vil vi sikre at du får en trygg rehabilitering og kommer tilbake til en frisk og smertefri hverdag.

Hvem er programmer for?

Programmer passer til alle som skal trene opp en skade. Til nå har vi laget 14 ulike program som passer til 14 forskjellige skader og tilstander. Du vil finne opptrening for forstuet ankel, frossen skulder, løperkne, hopperkne, tennisalbue, strekkskader og mer! De fleste øvelsene kan gjøres av folk flest. Der det er øvelser som kan bli utfordrende har vi kommet med forslag til hvordan du kan gjøre det litt enklere. Bruk aktivitetene våre som et utgangspunkt og tilpass til deg og ditt nivå!

Hva er det egentlig?

Når du får en skade eller tilstand i muskler, sener, bløtvev eller skjelett er løsningen veldig ofte å trene dette opp igjen. Siden opptrening ofte må skje steg for steg og med økende utfordring kan veldig mange rehabiliteringer deles inn i «faser». De ulike fasene vil ha ulik vanskelighetsgrad og ulike mål. Våre programmer gjør nettopp det; vi har laget faser av opptreningen din og du guides fra fase til fase. Før du starter får du informasjon om tilstanden. Underveis får du råd og veiledning som gjør at du til enhver tid vet hva du skal gjøre, ikke gjøre og når det er riktig for deg å gå videre til neste fase.

Mange av programmene er laget for typiske idrettsskader som lyskestrekk, strekk i leggen og hopperkne. Vi har også mange program som passer for skader som oppstår i andre grupper. Så dersom du har smerter eller en skade vil vi anbefale at du blar deg gjennom appen vår og ser om du finner en løsning på ditt problem.

Hva er forskjell på programmer og rutiner?

Hvis du har brukt appen vår tidligere har du nok sett at vi har noe vi kaller «rutiner». Dette er treningsprogram med 10-21 dagers varighet. Meningen med rutiner er å hjelpe deg i gang med gode vaner. Bevegelse og aktivitet er nemlig en nøkkel til bedre fysisk helse. Hvis du har gode rutiner på plass kan det hjelpe med å holde deg sunn og smertefri. En rutine er ikke ment for å rehabilitere deg, men for å holde deg i gang med gode vaner. Programmer skal være det en rutine ikke er. Det er tidsavgrenset og med et mål: du skal bli helt bra fra den midlertidige tilstanden eller skaden du har.

Rutiner passer godt for å skadeforebygge, for å forebygge smerter og stivhet og for å lindre plager ved kroniske tilstander.

Programmer passer godt for å bli kvitt en midlertidig skade eller plagsom tilstand.

Du ser forskjell på rutine og program i appen. I høyre hjørne av programmet er det et ikon som indikerer at dette er et program. Ikonet er 3 firkanter plassert i høyre hjørne som du ser på bildet under her.

Få tilgang i dag!

Appen vår er i dag helt gratis å bruke. Last ned nå og få tilgang til en rekke artikler og et drøss med ulike rutiner og programmer. Dessuten lanserer vi en ny funksjon hvor du kan følge med på ditt eget kaloriforbruk og din daglige fysisk aktivitet. Oppnår du helsemålene du setter deg? Kom i gang i dag og prøv!

Appen kan lastes ned fra Google play HER og fra Appstore HER.